Wordt dit jouw tuin?

Deze nieuwe wijk ligt in Amersfoort Vathorst. Laakse Tuinen bestaat uit 24 Tuinen met circa 965 woningen, verspreid in het gebied tussen de Laak, het pas gerealiseerde Waterdorp, de Boulevard en het nieuw aan te leggen Westerpark in Vathorst. Heijmans heeft de Tuinen 4, 5, 6, 8, 9, 11, 13, 14, 15 en 16 ontwikkeld. Deze nieuwe wijk heeft een heel eigen karakter met een dorps sfeertje. Zie jij jezelf hier al wonen?

Een sfeervol tuindorp

Laakse Tuinen krijgt de schoonheid van een tuindorp. Ruim opgezet met grote tuinen, veel groen en subtiele variatie in architectuur. Een romantische kopie van vroeger wordt het zeker niet. Laakse Tuinen krijgt een tijdloze eigen uitstraling. De variatie aan typen huizen is heel groot, waardoor iedereen hier een thuis kan vinden.

Waterrijk wonen

Net als grachtenstad De Laak en Waterdorp is ook Laakse Tuinen waterrijk. De Laak en de kleine Eem omzomen het gebied deels. Langs het park loopt een watergang en dan is er nog de Binnenlaak. Langs de watergangen in de buurt liggen tuinen, waardoor het op en rond het water levendig wordt en zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van het vrije gevoel dat water je geeft.

Alle ruimte voor groen

In Laakse Tuinen is niet beknibbeld op de grootte van de tuinen. Iedereen krijgt een ‘echte’ voortuin met groene haag. In de lanen is alle ruimte voor bomen én Laakse Tuinen krijgt een eigen stadspark. Het Westelijk park komt aan de Westrand van Laakse Tuinen. Het park met bomenlanen, rietsingels en schapen verbindt de wijken De Laak en De Velden met Vathorst West. Door het park loopt een fietsroute van het centrum van Amersfoort naar Vathorst Noord. Superleuk ook voor de kinderen om in het park op ´avontuur´ te gaan!

Op onderstaande situatietekening zie je precies waar de verschillende Tuinen liggen. Maar misschien nog wel belangrijker, je ziet hoe groen en waterrijk het gebied is.

nieuwe onderlegger situatie laakse tuinen totaal