Verkoopprocedure

Hoe verder na start verkoop?

Snel naar de specifieke verkoopprocedure per Tuin:

Verkoopprocedure Tuin 15 →  Verkoopprocedure Tuin 16 → 

De algemene verkoopprocedure

Stap 1: Oriënteer je op de website voor je favoriete bouwnummer(s)

Op de website vind je alle informatie om je favoriete bouwnummers te kiezen.

 

Stap 2: Schrijf je in op je favoriete bouwnummer(s)

Als je je favoriete bouwnummer of bouwnummers hebt gekozen, kun je je inschrijven. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier op de website. Het is mogelijk om je voor meerdere bouwnummers in te schrijven, in volgorde van je voorkeur.

 

Stap 3: Toewijzing door loting

De woningen worden toegewezen door de projectnotaris door loting op basis van eerste voorkeur. De loting vindt plaats op volgorde van de opgegeven voorkeuren. Je kunt alleen voor een bouwnummer ingeloot worden als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.

 

Stap 4: Heb je een woning toegewezen gekregen?

Dan word je gebeld door de makelaar. Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan ontvang je een email en kom je automatisch op de reservelijst.

 

Stap 5: Gesprek met de makelaar

De makelaar zal persoonlijk contact met je opnemen als je een woning toegewezen hebt gekregen. Er wordt dan direct een afspraak met je ingepland om jouw toegewezen woning met je te bespreken. Tevens wordt gevraagd binnen één dag een financiële haalbaarheidscheck aan te leveren. Zorg ervoor dat je deze in je bezit hebt, of al een afspraak hebt gemaakt met de hypotheekadviseur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Indien je geen haalbaarheidsverklaring kan of wil aanleveren, dan komt de gemaakte afspraak voor dat moment helaas te vervallen.

 

Stap 6: Optie en koop-aannemingsovereenkomst

We gaan er vanuit dat je goed voorbereid bent op een dergelijke grote aankoop en dat het gesprek plaatsvindt. We hopen natuurlijk dat je na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast bent. Je krijgt dan een optie op dit bouwnummer. Je kunt je dan verder verdiepen in de aankoop. Uiteraard kun je aanvullende vragen stellen aan de makelaar. De makelaar geeft een optietermijn van maximaal een week. Aansluitend gaan we over tot het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst als je besluit dat het helemaal jouw woning is!